Sigurno ste do sada pohovali ribu, ali na ovaj način niste. Umesto u klasičnu smesu za poh, ribu uvaljajte u jaja, majonez i brašno, a posle toga u rendani krompir. Riba će biti sočna, ali će zahvaljujući krompiru imati hrskavi omotač. Niko neće odbiti da proba, a kako se približavaju slave, obavezno je uvrstite u meni za svečanu trpezu. Gosti će se oduševiti.
Sastojci:
- 1 kg oslića
- 400 g krompira
- 2 jajeta
- 3-4 kašike brašna
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Oslić isecite na krupnije komade, posolite, pobiberite i promešajte. Jaja umutite, pa dodajte majonez i dobro sjedinite. Na kraju dodajte brašno i svako parče ribe lepo uvaljajte u smesu za poh, pa onda u krompir koji ste prethodno izrendali. Ispržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocedi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE