KAKO DA PILEĆA DŽIGERICA NE BUDE ŽILAVA: Pre prženja je potopite u napitak koji svi imamo u kući - biće mekša nego inače

Svi će zavoleti pileću džigericu nakon što probaju po ovom receptu.

Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Recept za pileću džigericu koju nikada ranije niste pripremali na ovaj način iznenadiće vas svojim neverovatnim ukusom. Jeftin recept sa minimumom sastojaka, koji se priprema za nekoliko minuta.

U nastavku vam donosimo recept kako da je pripremite da ne bude žilava.

Sastojci:

  • 700 g pileće džigerice
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 ipo paprika
  • 150 ml belog vina
  • 200 ml mleka
  • brašno za valjanje
  • biber, so, mlevena paprika, majčina dušica
  • maslinovo ulje

Priprema:

Džigericu potopite u mleko na pola sata i stavite u frižider. Na taj način će omekšati. Crni luk, papriku i beli luk krupno iseckajte i posolite. Dinstajte na malo maslinovog ulja nekoliko minuta.

Džigericu ocedite od mleka, uvaljajte u brašno u koje ste prethodno dodali po pola kašičice soli i bibera. Pržite je na malo maslinovog ulja na umerenoj vatri. Dinstanom povrću dodati džigericu i belo vino. Začinite majčinom dušicom i crvenom paprikom. Pustite da vri 10 minuta na laganoj vatri.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE