PILETINA U SOSU OD LIMUNA: Meso se samo odvaja od kosti, a hrskava korica se lepi za prste (VIDEO)

Piletina u sosu od limuna oduševiće i najveće probirljivce.

Printscreen/YT/KAZAN

Koliko puta vam se dogodilo da u kući imate piletinu, a da ste ostali bez ideje kako da je spremite? Mekana i sočna piletina u sosu od limuna je definitivno dobitna kombinacija za sve vas koji želite da svoj ručak ili večeru učinite posebnom. Ako želite jelo koji se sprema brzo i lako, ne zahteva puno veštine, onda je ovaj recept za vas. Meso je toliko ukusno, sa hrskavom koricom koja se lepi za prste. 

Sastojci:

  • 4 karabataka
  • 1 limun
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml neutrale pavlake
  • 50 ml vode
  • 20 g putera
  • malo maslinovog ulja
  • svež peršun
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

Karabatake posolite i pobiberite, pa ih pospite začinskom paprikom. Prelijte ih sa malo maslinovog ulja, pa dobro utrljajte da meso lepo bude obloženo začinima sa svih strana. Pržite ih na zagrejanom ulju oko 5 minuta, sa obe strane da dobiju lepu hrskavu koricu. U tiganju rastopite kockicu putera, pa propržite izgnjećeni beli luk da porumeni. Sipajte neutralnu pavlaku i vodu, dodajte začine po ukusu, pa sve dobro promešajte. Kada sos krene da vri dodajte sok od limuna i skinite sa ringle. Karabatake poređajte u vatrostalnu činiju, pa ih zalijte sa sosom. Stavite ih u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Servirajte dok je piletina vruća, sa nekoliko kriški svežeg limuna i sve pospite naseckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE