Koliko puta vam se dogodilo da u kući imate piletinu, a da ste ostali bez ideje kako da je spremite? Mekana i sočna piletina u sosu od limuna je definitivno dobitna kombinacija za sve vas koji želite da svoj ručak ili večeru učinite posebnom. Ako želite jelo koji se sprema brzo i lako, ne zahteva puno veštine, onda je ovaj recept za vas. Meso je toliko ukusno, sa hrskavom koricom koja se lepi za prste.
Sastojci:
- 4 karabataka
- 1 limun
- 2 čena belog luka
- 200 ml neutrale pavlake
- 50 ml vode
- 20 g putera
- malo maslinovog ulja
- svež peršun
- začinska paprika
- so, biber
Priprema:
Karabatake posolite i pobiberite, pa ih pospite začinskom paprikom. Prelijte ih sa malo maslinovog ulja, pa dobro utrljajte da meso lepo bude obloženo začinima sa svih strana. Pržite ih na zagrejanom ulju oko 5 minuta, sa obe strane da dobiju lepu hrskavu koricu. U tiganju rastopite kockicu putera, pa propržite izgnjećeni beli luk da porumeni. Sipajte neutralnu pavlaku i vodu, dodajte začine po ukusu, pa sve dobro promešajte. Kada sos krene da vri dodajte sok od limuna i skinite sa ringle. Karabatake poređajte u vatrostalnu činiju, pa ih zalijte sa sosom. Stavite ih u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Servirajte dok je piletina vruća, sa nekoliko kriški svežeg limuna i sve pospite naseckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE