BOSANSKI PASULJ ZA KOJIM SU JUGOSLOVENI LUDOVALI: Može da se jede topao ili hladan, a košta samo 200 dinara

Jela koja su se pravila u nekadašnjoj Jugoslaviji su popularna i danas, a takav je i recept za bosanski pasulj.

Printscreen/YT/Cinnamon Stove Kitchen

Pasulj je tradicionalno srpsko jelo koje se kuva sa suvim mesom i zaprškom, a Bosanci ga prave malo drugačije. Njihov dosta poseća na prebaranac, ali se razlikuje u sitnim detaljima. Ne postoji šansa da vam pasulje pripremljen na bosanski način ne uspe, a ukus će vas oduševiti. Sve što treba da uradite je da skuvate pasulj i pospete ga prženim crnim lukom. I dan danas se prave recepti koji su se spremali u Jugoslaviji, jer spadaju u najukusnije. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 300 g šarenog pasulja
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 kašika slatke paprike 

Priprema: 
U šerpu stavite pasulj i sipajte vodu da ogrezne. Ostavite ga tako par sati da nabubri. Zatim propite tu vodu i sipajte drugu. Kuvajte dok ne provri, pa opet prospite vodu i sipajte novu. Tada pasulj posolite i kuvajte oko sat i po vremena. Vodite računa da voda ne ispari, pa ako je potrebno dodajte malo. Dok se pasulj kuva, luk isecite na rebarca i propržite na ulju, oko 15-20 minuta. Sipajte i malo tečnosti u kojoj se kuva pasulj. Pred kraj dodajte slatku papriku i dobro promešajte. Gotov pasulj sklonite sa šporeta, sipajte u dublje tanjire i preko pospite lukom. Nemojte da mešate. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE