MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA: Od sastojaka iz zamrzivača napravite jedno od najlepših jela

Sezona je pečenih paprika, pa napravite musaku od njih i mlevenog mesa, a dodajte i spanać.

Teodora Andrić

Sezona je pečenih paprika, a od njih ne morate da pravite samo salatu ili ajvar, nego možete da spremite i odličnu musaku. Dodajte im mleveno meso i spanać, pa prelijte umućenim jajima sa pavlakom. Ako nemate zamrznute paprike, onda ih sami ispecite u rerni, a pročitajte i kako da ih brzo oljuštite.

  • Sastojci: 
  • pečene paprike
  • malo smrznutog spanaća
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1-2 jajeta 
  • 2 kašike pavlake 
  • susam, po želji 

Priprema: 
Tepsiju malo nauljite, pa poređajte pečene paprike. Paprikama prethodno izvadite semenke. Zatim na malo ulja propržite sekani crni luk, pa dodajte mleveno meso. Kada se uprži sipajte ga preko paprika i poravnajte. Spanać takođe malo propržite na zagrejanom ulju i dodajte seckani beli luk, pa sipajte preko mesa i poravnajte. Poslednji sloj neka budu pečene paprike. Prelijte umućenim jajetom sa pavlakom, pa pospite susamom i pecite na 200°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE