Čuveni kuvar, Gordon Remzi, je na svom YouTube kanalu podelio recept za svinjski pauflek. Otkrio je koji je najbolji način da se spremi ovo jeftino meso koje svi izbegavaju. Unutra će biti mekano, a korica toliko hrskava da nećete moći da prestanete da jedete. A za još bolji ukus prelijte zanimljivim umakom. Priprema je vrlo jednostavna i ne morate da budete profesionalni kuvar da biste napravili neverovatno ukusno svinjsko meso. Ovaj popularan recept je videlo preko 40 miliona ljudi.
- Sastojci:
- komad svinjskog paufleka (svinjski stomak)
- 2 crna luka ili praziluka (može i komorač)
- 3 čena belog luka
- šaka krupne soli
- par anisa
- malo semena komorača
- malo kardamoma
- nekoliko listova lovora
- 1,5 šolja belog vina
- 1 l bujona
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Uzmite komad mesa i zasecite ga po širini i dužini (da dobijte oblik dijamanta), a zatim pospite so preko i dobro utrljajte, da upadne i u šupljine. Dobro zagrejte tepsiju na šporetu i dodajte maslinovo ulje, pa seckani crni luk ili praziluk. Zatim dodajte seckan beli luk, anis, seme komorača i malo kardamoma. Zatim dodajte i par listova lovora, pa onda stavite meso tako da kožica bude okrenuta na dole (ka začinima). Malo pritisnite rukama i ostavite par minuta da se prži, a onda okrenite. Pospite semenom komorača. Sipajte i belo vino i dinstajte dok alkohol ne krene da isparava. Zatim sipajte bujon oko mesa, nemojte po njemu. Ostavite da proključa na šporetu (to je bitno jer ako odmah stavite u rernu neće postići pravu temepraturu). Zatim prebacite tepsiju u rernu i pecite na 180°C oko 2,5 sata.
Izvadite meso i tepsije i od preostalih sastojaka napravite savršen sos. Prvo pokupite masnoću tako što ćete uzeti parče hleba i lagano prevući po celoj tepsiji (može i više parčića, zavisi kolika vam je tepsija). Njega možete da tostirate biće preuskusan. Zatim u tepsiju dodajte senf i kuvajte par minuta, povremeno promešajte. Sipajte u posudu u kojoj ćete služiti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE