Recept za pileće belo meso spremljeno na malo drugačiji način. Šnicle napunite nadevom od dve vrste sira, pa odozgo razbijte jaje. Ovaj neobičan specijalitet možete servirati i gostima kada vam dođu, a može biti i glavno jelo na vašoj slavskoj trpezi.
- Sastojci:
- 3 pileća prsa
- 3 jajeta
- 120 g krem sira
- 120 g mocarele
- So, biber, beli luk u prahu, slatka paprika
Priprema:
Isecite pileći file u sredini, formirajući džep u sredini (nalik na čamac). Što je džep veći, više punjenja će stati. Stavite foliju u ovaj džep da bi ostao u obliku. Pileći file pospite solju, biberom, suvim belim lukom, dimljenom paprikom. Pržite pileći file sa obe strane 4 minuta dok ne porumeni. Jaja podeliti na belanca i žumanca. Izmiksajte belanca sa krem sirom i mocarelom. Stavite nadev u džepove pilećih fileta. Pecite na 200°C 10 minuta. Izvadite iz rerne, stavite žumanca u centar. Stavite u rernu još 4 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE