KAKO SE SPREMA PILETINA TOSKANA: Ukusno i mekano meso spremite bolje od Italijana, a treba vam pola sata

Piletina Toskana se pravi od belog mesa koje se krčka u nedoljivom i aromatičnom sosu.

Printscreen/YT/KAZAN

Italijani su poznati po dobroj kuhinji, a piletina Toskana je jedno od najpopularnijih jela. Pravi se od belog mesa, koje se krčka u sosu od pavlake i sušenog paradajza, kao i spanaća. Neverovatno ukusno i aromatično jelo kojem niko neće moći da odoli. Ovo čuveno jelo možete da pripremate i tako što ćete belo meso da ispohujete, ali to je malo komplikovanije. Ovako ćete za pola sata da napravite ukusan obrok, a meso će biti mekano kao duša

  • Sastojci:
  • 400 g pilećeg filea 
  • so, biber, začinska paprika 
  • 15 g putera 
  • 1 čen belog luka 
  • 40 g sušenog paradajza 
  • 100 ml pilećeg bujona 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 kašika parmezana
  • spanać

Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i nauljite. Ispržite meso u tiganju, pa ga izvadite i u isti dodajte puter. Kada se otopi dodajte seckani beli luk i sušeni paradajz. Sipajte bujon, pavlaku za kuvanje i dodajte opran spanać. Kada krene da ključa, sipajte parmezan i vratite meso i ostavite da se krčka još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE