Karfiol spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline, kao i izvor hranljivih vlakana i vitamina K. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Isprobajte recept za zapečen karfiol iz rerne.
- Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl jogurta
- 150 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Očistite i operite karfiol pa podelite na cvetove. Prokuvajte cvetove u slanoj vodi par minuta. Nakon toga obaren karfiol stavite u vatrostalnu posudu, pobiberite ga i prelijte mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta pa stavite u rernu da se peče oko 10 minuta. Potom izvadite i preko narendajte kačkavalj, vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE