SOČNO SVINJSKO MESO PUNJENO LUKOM: Biće mekše ako ga lagano krčkate u sosu - neodoljivi zalogaji koje svi vole

Svinjsko meso punjeno crnim lukom se pravi baš jednostavno.

Printscreen/YT/ Готовим с Оксаной Пашко

Svinjsko meso uglavnom svi isprže ili naprave u nekom sosu, a mi predlažemo da isprobate da ga napravite tako što ćete ga napuniti mariniranim crnim lukom.Sočno meso će biti još ukusnije ako ga poslužite u sosu od pavlake i crnog luka. Svi ljubitelji ovog povrća biće oduševljeni, a sastojci su jeftini i svuda mogu da se nađu. 

  • Sastojci:
  • 1 kg svinjskog mesa 
  • 5 komada crnog luka 
  • 400 ml pavlake za kuvanje (može i kisela pavlaka)
  • 1 čaša vode 
  • 1 kašika slatke pavlake 
  • 2 kašike sirćeta 
  • malo brašna 

Priprema:
Meso izlupajte čekićem da dobijte tanje šnicle. Crni luk (4 komada) sitno iseckajte i prelijte sirćetom. Ostavite da se marinira 15 minuta. Meso posolite i pobiberite sa obe strane, pa sipajte po kašiku luka i dobro urolajte. Uvaljajte meso u brašno i pržite u dobro zagrejanom ulju. Izvadite iz tiganja, pa u njemu propržite sitno seckan crni luk (1 komad) i dodajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom, pa sipajte vodu. Vratite meso u tiganj i ostavite da provri. Zatim poklopite i kuvajte još 23-30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE