Pileće belo meso ne samo da je zdravo, nego je i ukusno. Od njega mogu da se pripreme najrazličitija jela, a najpopularnije je kada se ispohuje. Jedini problem kod pripreme belog mesa je što ono često ume da bude suvo, ako se ne pripremi kako treba. Kako bi bilo i hrskavo spolja, a mekano unutura potreban vam je sprajt. Caka je u tome što meso kratko marinirate i onda se uvalja u brašno i prži. Ovako pripremljene kokice od piletine možete da služite uz fantastičan sos.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 2 jajeta
- 200 ml sprajta
- 100 g brašna
- 50 g skroba
Priprema:
U tanjiru pomešajte brašno i skrob. Meso isecite na kockice, pa dodajte jaja, a onda posolite i pobiberite. Dobro sjedinite. Sipajte sprajte i promešajte. Uvaljajte kockice mesa u brašno pomešano sa skrobom. Pecite u dobro zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se dobro ocede.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE