Ako volite gulaš i ovo jelo će vam se dopasti čim probate. Svinjsko meso po izboru lagano krčkajte u paradajz sosu i sa povrećem i napravitćete najmekše meso ikada. Topiće se u ustima, a kao prilog odlično se slaže pire krompir ili makarone. Osim što će meso biti mekano zahvaljujući dužem krčkanju i zbog zaprške koja se pravi od pavlake za kuvanje sos će biti kremastiji, a samim tim i ukusniji.
- Sastojci:
- 900 g svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 4 paradajza
- 3-4 kašike paradajz paste
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica bosiljka
- 600 ml vode
- lovorov list
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 1 paprika
- 1 kašika slatke paprike
- peršun
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i ispržite. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite crni luk i šargarpeu. Kada povrće omekša vratite meso nazad. Paradajz izrendajte, pa začinite, a onda sipajte vodu i paradajz pastu. Dobro promešajte i sipajte preko mesa, pa dodajte lovorov list. Poklopite i kuvajte 60 minuta. Pavlaku pomešajte sa skrobom, pa dodajte u jelo, kao i seckanu papriku i slatku papriku. Dobro promešajte. Poklopite i kuvajte još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE