MEKANO SVINJSKO MESO SA POVRĆEM: Tajna je u laganom krčkanju i zapršci koja se pravi drugačije nego inače

Napravite mekano svinjsko meso sa povrćem i poslužite za ručak.

Printscreen/YT/Dozus Cook

Ako volite gulaš i ovo jelo će vam se dopasti čim probate. Svinjsko meso po izboru lagano krčkajte u paradajz sosu i sa povrećem i napravitćete najmekše meso ikada. Topiće se u ustima, a kao prilog odlično se slaže pire krompir ili makarone. Osim što će meso biti mekano zahvaljujući dužem krčkanju i zbog zaprške koja se pravi od pavlake za kuvanje sos će biti kremastiji, a samim tim i ukusniji. 

  • Sastojci:
  • 900 g svinjskog mesa
  • 2 crna luka
  • 2 šargarepe 
  • 4 paradajza 
  • 3-4 kašike paradajz paste 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 600 ml vode 
  • lovorov list
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • 2 kašičice kukuruznog skroba 
  • 1 paprika 
  • 1 kašika slatke paprike 
  • peršun

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i ispržite. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite crni luk i šargarpeu. Kada povrće omekša vratite meso nazad. Paradajz izrendajte, pa začinite, a onda sipajte vodu i paradajz pastu. Dobro promešajte i sipajte preko mesa, pa dodajte lovorov list. Poklopite i kuvajte 60 minuta. Pavlaku pomešajte sa skrobom, pa dodajte u jelo, kao i seckanu papriku i slatku papriku. Dobro promešajte. Poklopite i kuvajte još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE