OVAKO SE U JUGOSLAVIJI SPREMALA PILEĆA ČULAMA: Za 400 dinara i manje od pola sata napravite jelo za celu porodicu

Pileća čulama je čuveno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije.

Shutterstock

Jugoslovenske domaćice su bile umetnice da od malo sastojaka koji su jeftini, naprave neka od najukusnijh jela, a upravo takav je i recept za pileću čulamu, koja dolazi iz istočne Srbije. Sve što vam je potrebno je belo meso, mast i začini. Ovo jelo dosta podseća na pileći ajmokac, samo što ovde ne ide beli luk, ali zato ide tucana paprika koja daje poseban šmek. 

  • Sastojci:
  • 600 g pilećeg filea 
  • 3 kašike mast
  • so, biber
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 kašičica tucane paprike 

Priprema:
Meso isecite na trake ili kockice, pa stavite da se skuva. Za to vreme u tiganju otopite mast i dodajte brašno. Dobro promešaje, pa dodajte skuvano meso, koje ste prethodno procedili. Sipajte malo vode u kojoj se meso kuvalo i promešajte. Posolite, pobiberite i pospite tucanom paprikom. Opet promešajte, ostavite par minuta i jelo je spremno. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE