Jugoslovenske domaćice su bile umetnice da od malo sastojaka koji su jeftini, naprave neka od najukusnijh jela, a upravo takav je i recept za pileću čulamu, koja dolazi iz istočne Srbije. Sve što vam je potrebno je belo meso, mast i začini. Ovo jelo dosta podseća na pileći ajmokac, samo što ovde ne ide beli luk, ali zato ide tucana paprika koja daje poseban šmek.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 3 kašike mast
- so, biber
- 1,5 kašika brašna
- 1 kašičica tucane paprike
Priprema:
Meso isecite na trake ili kockice, pa stavite da se skuva. Za to vreme u tiganju otopite mast i dodajte brašno. Dobro promešaje, pa dodajte skuvano meso, koje ste prethodno procedili. Sipajte malo vode u kojoj se meso kuvalo i promešajte. Posolite, pobiberite i pospite tucanom paprikom. Opet promešajte, ostavite par minuta i jelo je spremno.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE