Ako ste umorni ili samo nemate vremena da pravite ručak, a želite nešto ukusno, naš predlog subataci sa pečurkama. Sočno meso gotovo je za manje od pola sata, a odmah imate spreman i prilog. Ako želite možete da poslužite i sa sezonskom salatom, a toliko je lako da uspeva i početnicima u kuhinji.
- Sastojci:
- 4 bataka ili karabataka
- 30 g putera
- 400 g pečuraka
- 1 veza peršuna
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
Priprema:
Skinite kožicu i kosti mesu, pa posolite i pobiberite. Propržite na malo maslinovog ulja. Izvadite meso, pa u tiganj dodajte puter i seckane pečurke. Kada se proprži dodajte peršun i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Vratite meso i ostavite još 5 miunuta na šporetu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE