Džejmi Oliver je na svom YouTube kanalu otkrio kako da napravite svinjske kotlete koji će biti neverovatno sočni. Tajna je u dugom mariniranju, a onda ih pržite u sopstvenoj masnoći tačno 7 minuta.Prirpemite svinjske šnicle kao iz najskupljih restorana, a ako volite da eksperimentišete u njih možete da dodate i jabuke ili kruške.
- Sastojci:
- 2 deblja svinjska kotleta
- sveža žalfija
- svež ruzmarin
- 4 čena belog luka
- maslinovo ulje
- sirće
- 1 jabuka
Priprema:
Isecite masnoću sa šnicli, pa je sitno iseckajte i stavite u tiganj da se ispeče. Tamo gde je bila masnoća na mesu malo zasecite nožem. Iseckajte začinsko bilje, a beli luk spljoštite. Dodajte malo maslinovog ulja i sirćeta, pobiberite, pa promešajte. Premažite meso i ostavite da se marinira nekih 10 sati, a najbolje je preko noći. Nemojte da solite. Izvadite masnoću iz tiganja, pa meso stavite jedno na drugo i stavite ga uspravno u tiganj, na stanu gde je zasečeno. Zatim ga okrenite normalno. Pržite na jakoj temepraturi i okreći svake minute i tako radite sve ukupno sedam minuta. U tiganj dodajte i jabuku isečenu na četvrtine. Ostavite da odstoji 4 minuta, pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE