Francuski recept za spremanje svinjskog butaće vam se dopasti odmah. Njihov način pripreme dosta podseća na pravljenje gulaša, jer se meso krčka sa pasuljem i paprikom, a sve je bogato posuto začinima. Ukus je neverovatan, a svinjsko meso je mekano kao duša. Ovo jelo je odličan predlog za ručak, a dovoljno je da poslužite samo sa parčetom hleba.
- Sastojci:
- 500 g svinjskog buta
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 konzerva pasulja
- 1 konzerva pelata
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 šolja pilećeg bujona
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa propržite u tiganju. Zatim ga izvadite, pa u isti dodajte seckani crni luk, a kada omekša dodajte i seckani beli luk. Posle 2 minuta dodajte paprike isečene na sitne kockice, kao i proceđen i opran pasulj. Promešajte, pa sipajte pelat i paradajz pastu. Vratite meso, pa posolite i pobiberite i pospite začinima. Sipajte bujon i dobro promešajte, pa kuvajte dok meso ne omekša, a to je nekih pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE