Za ukusan ručak možete da pripremite rolovano piletinu sa krompirom. Ove dve namirnice jednostavno svi vole, a dobra je stvar što mogu da se kombinuju na najrazličitije načine. Danas ga napravite tako što ćete premazati belo meso napravljenim majonezom, a onda posuti peršunom i sirom. Peče se u rerni manje od sat vremena, a ovako pripremljeno jelo poslužite sa salatom.
- Sastojci:
- 3 pileća filea
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica slatke paprike
- 200 ml ulja
- 2 kašike sirćeta
- 4 jajeta
- 1 kašika senfa
- 5 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 150 g tvrdog sira
- 4 krompira
Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle, pa pokrijte providnom folijom i dobro izlupajte. Zatim u činiji pomešajte so, biber, italijanski začin i slatku papriku. Promešajte i lepo utrljajte začine u meso. U drugoj posudi pomešajte ulje, sirće, jaja, senf i mleveni beli luk (3 čena). Posolite i pobiberite. Dobro izblendirajte sve sastojke. Preostala 2 čena sitno iseckajte, pa pomešajte sa seckanim peršunom. Dodajte rendani tvrdi sir i dobro sjedinite. Preko svake šnicle premažite smesu sa jajima i senfom, pa postite peršun i sir. Urolajte. Krompir isecite na kolutove, pa posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i slatkom paparikom. Nauljite i dobro promešajte. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte krompir, pa preko stavite rolovano meso. Premažite smesom od jaja i senfa, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE