SOČNE ĆUFTE OD BELOG MESA: Umesto paradajz sosa napravite umak sa povrćem - ni prilog vam nije potreban (VIDEO)

Za ručak napravite nešto drugačije, a naš predlog su ćufte u sosu od povrća.

Printscreen/YT/Appetizing - Meat Recipes

Ćufte su tradicionalno starinsko jelo koje se često nalazi na trpezi, jer ne samo da je ukusno, nego se i baš jednostavno pravi. Uglavnom se koristi mešano mleveno meso i krčkaju se u paradajaz sosu, ali ako želite da isprobate nešto drugačije, predlažemo ovaj recept. Reč je o ćuftama koje se prave od belog mesa, a kako bi bile sočnije obavezno u smesu dodajte puter. Prvo ih propržite, a onda krčkajte u aromatičnom sosu od brokolija i pečuraka. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg filea
  • 130 g putera 
  • 2 jajeta 
  • 1 crni luk 
  • 40 prezli 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • Za sos:
  • 2 crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 150 g pečuraka
  • 150 g brokolija
  • 30 g brašna 
  • 1 kašičica kima 
  • 3 lovorova lista 
  • 300 ml bujona 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 kašika limunovog soka 

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa stavite u blender. Dodajte i 30 g putera, pa dobro izblendirajte. U smesu dodajte jaja, prezle, seckani crni luk, posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom i belim lukom u prahu. Dobro sjedinite, pa malo nakvasite ruke i oblikujte ćufte. Ispržite ih u tiganju u kom ste istopili 100 g putera. Izvadite meso iz tiganja, a onda u isti dodajte crni luk isečen na rebarca. Kad malo omekša dodajte mleveni beli luk i seckane pečurke. Pred kraj dodajte brokoli isečen na cvetove. Posle 5 minuta sipajte brašno i promešajte. Sipajte bujon i krčkajte nekih 5 minuta, pa posolite, pobiberite, pospite kimom i dodajte lovorov list. Promešajte i sipajte pavlaku za kuvanje i limunov sok. Opet promešajte, pa vratite ćufte i poklopite, pa kuvajte nekih 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE