POHOVANO BELO MESO - GURMANSKI SPECIJALITET: Zlatna i hrskava korica, a unutra raskošno punjenje (VIDEO)

Za ručak predlažemo da napravite najbolje do sada pohovano belo meso punjeno kuvanim jajima.

Printscreen/YT/ Cookrate - Meat Delish

Pohovanje je najpopularnija vrsta pripreme belog mesa. Najčešće se služi uz pomfrit i ne postoji osoba koja će odbiti ovako pripremljeno jelo. Ako ste i vi ljubitelj, onda isprobajte ovaj recept za pohovano belo meso punjeno kuvanim jajima, šunkom i sirom. Pravi gurmanluk koji će vaša nepca dugo pamtiti, a najbolje je to što vam ni prilog nije potreban, a ako baš želite dovoljna je salata.  

  • Sastojci:
  • 400 g pilećeg filea 
  • 100 g šunke po izboru 
  • 100 g parmezana 
  • 50 g peršuna 
  • 100 g tvrdog sira
  • 100 g mocarele (ne mora) 
  • 2 jajeta 
  • Za poh: 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašika mleka 
  • 300 g prezli 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • Za sos: 
  • 150 g jogurta 
  • 50 g majoneza 
  • 30 g senfa 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 mlada luka 
  • 1 ljubičasti luk 

Priprema:
Skuvajte jaja, pa oljuštite i isecite na četvrtine. Meso isecite na tanke šnicle, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte. Posolite i pobiberite sa obe strane. Stavite šunku, preko rendani sir, pa četvrtinu kuvanog jajeta i ako želite možete manje parče mocarele. Urolajte, a zatim uvaljajte u jaja koja ste umutili sa mlekom, pa u poh. Poređajte u vatrostalnu posudu, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pomešajte jogurt, majonez, senf, mleveni beli luk i sitno seckan ljubičasti i mladi luk. Služite uz meso. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE