Ručak je Srbima važan obrok, a meso se obično podrazumeva. Ako vam je dosta istih načina pripreme, mi vam predlažemo da isprobate nešto novo i ukusno. Napravite svinjsko meso sa punjenjem od povrća i sira. Sve to ispecite u rerni i ručak je gotov. Možete da poslužite sa prilogom, ali nije neophodan. Dovoljna je samo salata.
- Sastojci:
- 400 g crnog luka
- 9 komada svinjskog karea
- Za fil:
- 300 g pečuraka
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 200 g tvrdog sira
- 60 g majoneza
Priprema:
Luk krupno isecite, pa poređajte u tepsiju. Meso zasecite u obliku dijamanta/romboida, pa posolite i pobiberite i poređajte preko luka. U tiganju propržite seckane pečurke, pa dodajte i seckanu papriku. Kada i paprika omekša dodajte seckani paradajz, posolite i pobiberite i ostavite još par minuta. Sipajte povrće u posudu, pa dodajte seckani peršun i mirođiju, rendani sir (100 g) i majonez. Dobro promešajte, pa dobijenu smesu sipajte preko svakog parčeta mesa. Pospite preostalim rendanim sirom (100 g) i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE