PEČENO SVINJSKO MESO SA PUNJENJEM OD POVRĆA: Neverovatno sočno i aromatično, a stvarno je baš lako (VIDEO)

Jednostavan način za pripremu svinjskog mesa.

Printscreen/YT/Cookrate - Meat Delish

Ručak je Srbima važan obrok, a meso se obično podrazumeva. Ako vam je dosta istih načina pripreme, mi vam predlažemo da isprobate nešto novo i ukusno. Napravite svinjsko meso sa punjenjem od povrća i sira. Sve to ispecite u rerni i ručak je gotov. Možete da poslužite sa prilogom, ali nije neophodan. Dovoljna je samo salata. 

  • Sastojci:
  • 400 g crnog luka 
  • 9 komada svinjskog karea 
  • Za fil:
  • 300 g pečuraka 
  • 1 paprika 
  • 2 paradajza 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 60 g majoneza 

Priprema:

Luk krupno isecite, pa poređajte u tepsiju. Meso zasecite u obliku dijamanta/romboida, pa posolite i pobiberite i poređajte preko luka. U tiganju propržite seckane pečurke, pa dodajte i seckanu papriku. Kada i paprika omekša dodajte seckani paradajz, posolite i pobiberite i ostavite još par minuta. Sipajte povrće u posudu, pa dodajte seckani peršun i mirođiju, rendani sir (100 g) i majonez. Dobro promešajte, pa dobijenu smesu sipajte preko svakog parčeta mesa. Pospite preostalim rendanim sirom (100 g) i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE