Svaka domaćica ima neki svoj recept za faširane šnicle, neke dodaju prezle, neke krompir, a mi vam danas predlažemo da isprobate turski recept. U mleveno meso dodajte začine i povrće i napravite najukusnije faširane šnicle. Bitno je da smesu marinirate pola sata, kao i da prstima napravite udubljenje na mesu, jer će tako biti sočnije i ukusnije, a i ravnomerno će se ispeći.
- Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa (jagnjećeg ili telećeg)
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica tucane paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 crni luk
- 1/2 crvene paprike
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, seckani peršun, mleveni beli luk, so, slatku papriku, kim, tucanu papriku, rendani crni luk i seckanu crvenu papriku. Dobro promešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. Ruke pokvasite, pa uzimajte po malo smese od mlevenog mesa i oblikujte loptice, pa ih lagano spljoštite šakama. Zatim prstima napravite 3 udubljenja (vidi sliku), a onda pržite u zagreajnom ulju.
Izvor: Stvar ukusa