NAJSOČNIJE FAŠIRANE ŠNICLE: Evo zašto treba da napravite udubljenje prstima - biće savršene (VIDEO)

Za ručak spremite najbolje faširane šnicle.

Printscreen/YT/هدوء الطبخ Peaceful Cooking

Svaka domaćica ima neki svoj recept za faširane šnicle, neke dodaju prezle, neke krompir, a mi vam danas predlažemo da isprobate turski recept. U mleveno meso dodajte začine i povrće i napravite najukusnije faširane šnicle. Bitno je da smesu marinirate pola sata, kao i da prstima napravite udubljenje na mesu, jer će tako biti sočnije i ukusnije, a i ravnomerno će se ispeći. 

  • Sastojci:
  • 1 kg mlevenog mesa (jagnjećeg ili telećeg)
  • 1 veza peršuna 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica kima 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1 crni luk 
  • 1/2 crvene paprike 

Priprema:

U posudi pomešajte mleveno meso, seckani peršun, mleveni beli luk, so, slatku papriku, kim, tucanu papriku, rendani crni luk i seckanu crvenu papriku. Dobro promešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. Ruke pokvasite, pa uzimajte po malo smese od mlevenog mesa i oblikujte loptice, pa ih lagano spljoštite šakama. Zatim prstima napravite 3 udubljenja (vidi sliku), a onda pržite u zagreajnom ulju. 

Printscreen/YT/هدوء الطبخ Peaceful Cooking 

Izvor: Stvar ukusa