Belo mesomožete da pripremate na bezbroj načina, a jedan od najboljih je svakako kada ga ispohujte. Iskusne domaćice su otkrile sjajne trikove za savršeno pohovano belo meso, ali mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. U pitanju su pileće rolnice punjene pečurkama i sirom, pa pohovane.Služe se uz bešamel sos, ali kakav još niste probali.Neverovatno aromatičan i ukusan, definitivno će ulepšati pohovano belo meso, a svi će vam tražiti recept.
- Sastojci:
- 700 g pilećih prsa
- 200 g pečuraka
- 1 kašika limunovog soka
- 5 kiselih krastavaca
- 500 ml vode
- 5 jajeta
- 50 g tvrdog sira
- 40 g majoneza
- 150 g brašna
- Za sos:
- 30 g putera
- 30 g brašna
- 3 čena belog luka
- 1 crni luk
- 1 kašika seckanog pelata
- 1 kiseli krastavac
- 100 g tvrdog sira
- 1 kašika seckanog peršuna
- 170 ml mleka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte. Pečurke propržite u tiganju na malo istopljenog putera, pa začinite po želji i dodajte limunov sok. U šerpu stavite kiseli krastavac, a onda prelijte vodom, pa kad krene da ključa, izvadite ga. Zatim krastavac izrendajte što sitnije. Jaja (2 komada) skuvajte, pa izrendajte i pomešajte sa krastavicama. Sipajte u posudu i dodajte pržene pečurke i rendani tvrdi sir. Sipajte majonez i sve lepo promešajte. Bogato premažite belo meso po dužini, pa urolajte. Isecite krajeve, a onda meso isecite na pola. Tako uradite i sa preostalim mesom. Uvaljajte u brašno, pa u jaja (3 komada) koja ste prethodno posolili i umutili. Izvadite na ubrus.
Istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Kada se malo uprži dodajte rendani tvrdi sir i seckani peršun. Kada se sir malo otopi dodajte paradajz sos i seckane kisele krastavce. Promešajte i dodajte mleko. Kuvajte i promešajte, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i italijanskim začinom. Promešajte i servirajte sa pohovanim rolnicama.
Izvor: Stvar ukusa