POHOVANE PILEĆE ROLNICE U NEOBIČNOM BEŠAMEL SOSU: Ovako se spremaju u Poljskoj, a super su za večeru

Najukusnije rolnice od belog mesa poslužite sa neobičnim bešamel sosom.

Printscreen/YT/Appetizing - Meat Recipes

Belo mesomožete da pripremate na bezbroj načina, a jedan od najboljih je svakako kada ga ispohujte. Iskusne domaćice su otkrile sjajne trikove za savršeno pohovano belo meso, ali mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. U pitanju su pileće rolnice punjene pečurkama i sirom, pa pohovane.Služe se uz bešamel sos, ali kakav još niste probali.Neverovatno aromatičan i ukusan, definitivno će ulepšati pohovano belo meso, a svi će vam tražiti recept. 

  • Sastojci:
  • 700 g pilećih prsa 
  • 200 g pečuraka 
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 5 kiselih krastavaca 
  • 500 ml vode 
  • 5 jajeta 
  • 50 g tvrdog sira 
  • 40 g majoneza 
  • 150 g brašna 
  • Za sos:
  • 30 g putera 
  • 30 g brašna 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 crni luk 
  • 1 kašika seckanog pelata
  • 1 kiseli krastavac 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 kašika seckanog peršuna 
  • 170 ml mleka 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica italijanskog začina 

Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte. Pečurke propržite u tiganju na malo istopljenog putera, pa začinite po želji i dodajte limunov sok. U šerpu stavite kiseli krastavac, a onda prelijte vodom, pa kad krene da ključa, izvadite ga. Zatim krastavac izrendajte što sitnije. Jaja (2 komada) skuvajte, pa izrendajte i pomešajte sa krastavicama. Sipajte u posudu i dodajte pržene pečurke i rendani tvrdi sir. Sipajte majonez i sve lepo promešajte. Bogato premažite belo meso po dužini, pa urolajte. Isecite krajeve, a onda meso isecite na pola. Tako uradite i sa preostalim mesom. Uvaljajte u brašno, pa u jaja (3 komada) koja ste prethodno posolili i umutili. Izvadite na ubrus. 

Istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Kada se malo uprži dodajte rendani tvrdi sir i seckani peršun. Kada se sir malo otopi dodajte paradajz sos i seckane kisele krastavce. Promešajte i dodajte mleko. Kuvajte i promešajte, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i italijanskim začinom. Promešajte i servirajte sa pohovanim rolnicama. 

Izvor: Stvar ukusa