U smesu za pohovanje dodajte pivo i svako jelo će biti savršeno.

Kada pohujetemeso ili povrće, na taj način zadržavate njihovu sočnost. Mnogi su ljubitelji pržene hrane, iako nije previše zdrava, ali je neverovatno ukusna. Obično se koriste prezle i jaja, ali mi vam otkrivamo tajni sastojak uz koji će svako jelo biti još lepše. U pitanju je omiljeni srpski napitak, a to je pivo. Zahvaljujući njemu, jelo će biti hrskavo i sočno.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- 100 ml piva
- so, biber
Priprema:
U posudi pomešajte jaja, brašno, pivo, pa posolite i pobiberite. Ako je smesa retka dodajte još malo brašna. Treba da bude malo gušća od one za palačinke. Uvaljajte u nju meso po želji ili povrće, a možete i sir da pohujete ovom smesom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.