Kada pohujetemeso ili povrće, na taj način zadržavate njihovu sočnost. Mnogi su ljubitelji pržene hrane, iako nije previše zdrava, ali je neverovatno ukusna. Obično se koriste prezle i jaja, ali mi vam otkrivamo tajni sastojak uz koji će svako jelo biti još lepše. U pitanju je omiljeni srpski napitak, a to je pivo. Zahvaljujući njemu, jelo će biti hrskavo i sočno.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- 100 ml piva
- so, biber
Priprema:
U posudi pomešajte jaja, brašno, pivo, pa posolite i pobiberite. Ako je smesa retka dodajte još malo brašna. Treba da bude malo gušća od one za palačinke. Uvaljajte u nju meso po želji ili povrće, a možete i sir da pohujete ovom smesom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem