KROMPIR SA SVINJETINOM PO FRANCUSKOM RECEPTU: Krčka se u paradajzu i posipa sirom

Krompir sa svinjetinom spremljen po francuskoj recepturi toliko je jednostavan za pripremu, da će uspeti i početnicima iz prve.

Shutterstock

Jedno od omiljenih glavnih jela kod nas nesumljivo jeste krompir sa mesom. Neprevaziđeni klasik kom se uvek vraćamo! Ali, da li ste nekada probali krompir sa svinjetinom po francuskoj recepturi? Meso se proprži, dodaju se krompir i začini i na kraju se posipa rendanim sirom. Ostavlja se sve na vatri još koji minut dok se sir ne istopi - fantastičan ukus!

Sastojci:

  • 6 krompira
  • 300 g svinjetine
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza
  • 200 g rendanog tvrdog sira
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • kari po ukusu
  • ulje

Francuski recept za krompir sa svinjetinom:

Svinjetinu isecite na krupnije trake, a krompir na kriške. Ispržite svinjetinu na manjoj količini ulja. Dodajte krompir i začine po ukusu, pa pržite dok krompir ne bude polugotov, mešajući povremeno. Dodajte usitnjen beli i iseckan crni luk u tiganj, pa pržite još 5 minuta. Krupnije iseckajte paradajz, pa i njega dodajte. Pospite rendanim sirom, stavite poklopac i ostavite na vatri još 5 minuta dok se sir ne istopi. Predlažemo i svinjetinu u slatko-kiselom sosu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Krckavi jastučići od krompira  Instagram/munchymoodz

 Izvor: StvarUkusa