Kineska kuhinjaje rasporastanjena u celom svetu i toliko je popularna, da su u mnogim zemljama otvoreni kineski restorani. U kineskim jelima uživaju svi ljudi, a zbog svoje jednostavnosti često se sprema kod kuće. U jelima se uglavnom koriste povrće, razni sosovi, nudle i morski plodovi. Meso je isto zastupljeno, ali u manjim količinama. Naš predlog za lagani ručak ili večeru jeste svinjetina u slatko-kiselom sosu, a poslužite je sa nudlama ili pirinčem.
- Sastojci:
- 250 g svinjetine
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1-2 paprike
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašičica pirinčanog sirćeta
- 1 čen belog luka
- tucana paprika
- 1 kašika braon šećera
Priprema:
Pomešajte soja sos, pirinčano sirće, mleveni beli luk, tucanu papriku i šećer. Meso isecite na trake, pa ispržite na malo ulja. Kada bude skoro gotovo, dodajte luk isečen na rebaraca, a kada omekša i rendanu šargarepu. Nakon par minuta dodajte i papriku isečenu na trake, pa posolite i pobiberite. Nakon par minuta sipajte sos, pa promešajte. Kuvajte dok povrće skroz ne omekša.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem