Kineska kuhinjaje rasporastanjena u celom svetu i toliko je popularna, da su u mnogim zemljama otvoreni kineski restorani. U kineskim jelima uživaju svi ljudi, a zbog svoje jednostavnosti često se sprema kod kuće. U jelima se uglavnom koriste povrće, razni sosovi, nudle i morski plodovi. Meso je isto zastupljeno, ali u manjim količinama. Naš predlog za lagani ručak ili večeru jeste svinjetina u slatko-kiselom sosu, a poslužite je sa nudlama ili pirinčem.  

  • Sastojci:
  • 250 g svinjetine 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 1-2 paprike 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1 kašičica pirinčanog sirćeta 
  • 1 čen belog luka 
  • tucana paprika
  • 1 kašika braon šećera 

Priprema:
Pomešajte soja sos, pirinčano sirće, mleveni beli luk, tucanu papriku i šećer. Meso isecite na trake, pa ispržite na malo ulja. Kada bude skoro gotovo, dodajte luk isečen na rebaraca, a kada omekša i rendanu šargarepu. Nakon par minuta dodajte i papriku isečenu na trake, pa posolite i pobiberite. Nakon par minuta sipajte sos, pa promešajte. Kuvajte dok povrće skroz ne omekša. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE