Za sve gurmane i ljubitelje začinjenog mesa predlažemo fantastičan recept sa govedinom. Nimalo komplikovan, a ukus je zaista bogat. Ova mekana govedina marinira se u soja sosu, ali i još jednoj malo drugačijoj namirnici. Reč je o kukuruznom skrobu. U govedinu se prilikom dinstanja dodaje i pirinčano sirće, a ukoliko ga nemate možete koristiti i jabukovo sirće. Dodaje se iseckano povrće u dinstanu govedinu, ali i smeđi šećer.
Sastojci:
- Za marinadu:
- 450 g govedine
- 2 kašike sojinog sosa
- 1/2 kašičice bibera
- 1 jaje
- 1 kašika kukuruznog skroba
- Još:
- 2 kašike maslinovog ulja + 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika svežeg đumbira
- 1 crvena paprika
- 1 poblano paprika (opciono)
- 1/2 glavice crnog luka
- 4 stabljike mladog luka
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašičice pirinčanog sirćeta (može i jabukovo)
- 1/2 kašičice smeđeg šećera
- prstohvat crnog bibera
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1/4 šolje vode
Recept za mariniranu govedinu sa sojinim sosom:
Isecite govedinu na tanje šnicle, stavite u posudu, pa dodajte soja sos i biber, pa promešajte. Ubacite jaje, pa promešajte ponovo. Dodajte kukuruzni skrob, promešajte sve sastojke, pa ostavite da se marinira. U međuvremenu iseckajte crvenu papriku (sredinu uklonite). Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa propržite govedinu oko 2 minuta sa svake strane. Marinirano meso pržite u dve serije. Govedinu poređajte po ubrusu da se ocedi višak masti, a u tiganj dodajte kašiku maslinovog ulja i iseckanu papriku. Propržite papriku 2 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte crni luk, pa i njega dodajte u tiganj; promešajte, pa dinstajte povrće oko 2 minuta. Dodajte govedinu, sojasos, sirće, smeđi šećer i biber. Razmutite kukuruzni skrob u vodi, pa i njega dodajte u tiganj sa povrćem i govedinom. Iseckajte beli luk, đumbir i poblano papriku (opciono). Pomešajte iseckano povrće, pa dodajte u tiganj. Iseckajte mladi luk, pa njega pospite po vrhu. Preporučujemo i mekano goveđe meso u ukusnom sosu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa