Za današnji ručak vam predlažemo da isprobate sjajan recept koji će se dopasti svima, a u pitanju su ćureći bataci. Za njihovu pripremu vam nije potrebno preterano kulinarsko iskusto, jer sve što treba da uradite jeste da poređate sastojke u tepsiju i stavite da se peku. Ovaj ručak se praktično sam sprema, a sve sastojke sem bataka, uglavnom imate kod kuće.
Sastojci:
- 4 ćureća batake (manja)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika crnog luka u prahu
- 1 kašika mešavine začina
- 1/2 kašike pilećeg bujona
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica italijanskog začina
- 4 kašike neslanog putera
- 1 kašika začina za ćuretinu (može i za piletinu)
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1 crni luk
- 1 paprika
Recept za ćureće batake u aromatičnom sosu:
U tepsiju poređajte batake, pa sipajte maslinovo ulje, crni luk u prahu, mešavinu začina, mlevenu pileću kocku, biber, papriku i lepo sjedinite rukama. U bujon sipajte začin za ćuretinu ili piletinu i promešajte, pa prelijte preko bataka. Preko stavite seckanu papriku i crni luk, pa poređajte puter. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C sat vremena poklopljeno, a onda skinite poklopac i pecite još pola sata. Poslužite bateke u aromatičnom sosu sa pire krompirom.
Pročitajte i ovo: Ćurka sa mlincima
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa