PILEĆI RAŽNJIĆI SA MAJONEZOM I PARMEZANOM: Sočno i bogato začinjeno meso osvojiće vas na prvi zalogaj

Za današnji ručak predlažemo pileće ražnjiće sa majonezom i parmezanom.

Printscreen/Instagram/taste_happiiness

Jedno od omiljenih jela sa roštilja definitivno su ražnjići. Možete ih spremati sa slaninom, a mi vam predlažemo i recept za piletinom. U piletinu ide puno začina, a toliko je sočna da će nestati sa stola za tili čas. U meso se dodaje majonez i parmezan. Piletina se premazuje i tokom pečenja i nakon, još se i posipa parmezanom pri služenju.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 40-50 ml ulja
  • 1 kašika začina za piletinu
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašičica začinske slatke paprike
  • 1/2 kašike kajunskog začina
  • 1/4 kašike majoneza
  • Za premaz:
  • 8 kašika slanog putera
  • 2 kašike peršuna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika rendanog parmezana + manja količina za posipanje (opciono)
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica soli

Recept za pileće ražnjiće sa majonezom i parmezanom:

Piletinu za ražnjiće isecite na kockice, dodajte ulje, začin za piletinu, parmezan, beli luk u prahu, začinsku slatku papriku i kajunski začin. Na kraju dodajte majonez. Dobro sjedinite sastojke rukama, pa nabijte piletinu na štapiće za ražnjiće. Pecite pileće ražnjiće na 200°C oko 10 minuta. Pomešajte omekšali slani puter, iseckan peršun, iseckan beli luk, rendani parmezan, mleveni biber i so, pa kad dobro sjedinite sastojke, izvadite piletinu i premažite je (ostavite manju količinu za ponovni premaz nakon pečenja). Vratite u rernu ražnjiće na na 165°C oko 10 minuta. Nakon toga, ponovo premažite piletinu i pospite ražnjiće parmezanom. Preporučujemo i pileće ražnjiće sa povrćem.

This browser does not support the video element.

Kako se sprema rolovana piletina?  Kurir

 Izvor: StvarUkusa/J.K.