NAJSOČNIJA SVINJSKA REBRA SA CEĐENOM POMORANDŽOM: Meso se dugo krčka u slatkom sosu

Za današnji ručak predlažemo svinjska rebra i to sa slatkim sosom od ceđene pomorandže. Meso je tako meko, a ukus nenadmašan!

Printscreen/Instagram/litvinova.food

Svinjska rebra pravi su gurmanski užitak. Kada se spremi sa marinadom, meso je sočno i lepi se za prste. Pripremili smo vrhunski recept za svinjska rebra i to sa sosom u koji ide sok od pomorandže! Meso se više puta premazuje slatkim sosom, a dugo se krčka na nižoj temperaturi za najsočniji ukus.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara sa kostima (2 komada od po 500g)
  • 70 g meda
  • 70 g sojinog sosa
  • sok od 1/2 pomorandže
  • 1 kašičica slatke začinske paprike
  • 3 čena belog luka

Recept za svinjska rebra sa pomorandžom:

Pomešajte u manjoj činiji med, sojin sos, sok od pomorandže, slatku papriku i mleveni beli luk. Svinjska rebra stavite na alu foliju, pa na pleh. Premažite ih sosom (ali sačuvajte manju količinu da ih ponovo premažete) i pecite svinjska rebra 2h na 130°C. Potom ih izvadite, premažite ostatkom sosa, pa pecite 30 minuta na 180°C. Pre serviranja, premažite svinjska rebra sosom ako vam ostane. Predlažemo i svinjska rebra na kupusu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pileće ćufte iz blendera  Instagram/foodiies_lifee

 Izvor: StvarUkusa/J.K.