Recept za lovačke šnicle se prenosi s kolena na koleno, a ovako pripremljeno meso Srbi obično služe sa pire krompriom. Dugo krčkanje u saftu ga čini mekanim, a mi vam donosimo još jednostavniji recept za lovačke šnicle. Španci kratko propržte meso, a onda naprave sos od crnog luka i u njemu ga krčkaju još 10 minuta. Sve je lako, a uspeva i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 700 g svinjskog karea
- 3 crna luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 ml belog vina
- 250 ml bujona
- 1 lovorov list
Recept za španske lovačke šnicle u sosu od luka:
U tiganju propržite svinjsko meso koje ste posolili i pobiberili. Zatim izvadite meso, pa u istoj posudi propržite krupno seckani beli luk, pa dodajte crni isečen na rebarca. Pržite dok ne omekša, pa dodajte šargarepu isečenu na kolutove. Kada i ona omekša dodajte lovorov list, sipajte bujon i belo vino. Posolite i pobiberite, pa promešajte i poklopite. Krčkajte nekih 10 minuta, a povremeno promešajte. Zatim izvadite lovorov list, a sos dobro izblendirajte, pa vratite meso. Poklopite i kuvajte još 10 minuta, a povremeno promešajte. Lovačke šnicle su spremne.
Pročitajte i ovo: Lovačke šnicle koje ćete obožavati
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)