Sastojci:
- 1/2 crnog luka, isečenog na kockice
- 15 čenova belog luka
- sok od 3 pomorandže
- sok od 3 limete
- 1 kašika mlevenog kima
- 2 kašičice sušenog origana
- 2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 2 kašičice soli
- 1 pečena svinjska plećka za 475 g iseckane pečene svinjetine
- 60 g putera, omekšanog, podeljeno
- 1 vekna hleba, isečena na 4 dela i prepolovljena
- 2 1/2 kašike senfa
- 1 1/2 kašika majoneza
- 8 kriški kačkavalja
- 340 g tanko isečene šunke
- 12 isečenih kiselih krastavaca
Recept za kubanski sendvič:
Kako biste napravili ovaj sendvič, prvo pripremite plećku. Ubacite luk, beli luk, sok od pomorandže, sok od limete, kim, origano, crni biber i so u procesor hrane ili blender i obradite dok ne postane glatko. Stavite svinjetinu na u lonac i napravite 3 ili 4 velika duboka reza na mesu. Prelijte marinadu preko svinjetine, pokrijte i marinirajte u frižideru 4 sata ili preko noći.
Stavite lonac sa pripremljenom poklopljenom svinjetinom u rernu i podesite temperaturu na 165 stepeni C. Pecite dok svinjetina ne omekša, 3 do 4 sata. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15 minuta. Prebacite je na dasku za sečenje. Skinite masnoću sa tečnosti za kuvanje i ostavite tečnost za kuvanje sa strane. Iskidajte svinjetinu dvema viljuškama i bacite preostalu masnoću i kosti. Vratite svinjetinu u šerpu i po potrebi dodajte tečnost za kuvanje u meso da se navlaži.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Namažite oko 2 kašike omekšalog putera preko isečenih strana hleba i stavite hleb sa namazanom stranom nadole, u tiganj. Pecite dok namazana strana ne porumeni i ne prepeče se, oko 3 minuta.
Pomešajte senf i majonez u maloj posudi. Namažite oko 2 kašičice smese senfa preko donjih polovina hleba i stavite 1 krišku sira, tako da ne visi preko ivica. Koristeći hvataljke, dodajte oko 120 g iseckane svinjetine u svaki sendvič i ocedite višak tečnosti. Na svaki ravnomerno rasporedite šunku, 3 kriške kiselih krastavaca i još 1 krišku sira.
Preostalu smesu senfa ravnomerno rasporedite preko komada hleba kojima ćete da poklopite sendvič. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Namažite oko 1 kašiku putera na spoljašnjost 4 donja parčeta sendviča. Radeći po 2 sendviča istovremeno, stavljajte sendviče, sa namazanom stranom nadole u tiganj. Stavite 1 teži tiganj preko sendviča da ih pritisne. Pržite dok ne zlatno-smeđu boju, 2 do 3 minuta.
Namažite preostalu 1 kašiku putera preko 4 gornje polovine sendviča, okrenite ih i ponovo pritisnite teškim tiganjem dok se ne prepeku. Izvadite prva 2 sendviča iz tiganja. Ponovite postupak pečenja sa preostalim sendvičima. Presecite sendviče na pola i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i sendvič sa sirom, šunkom i slaninom.
Pročitajte kako se pravi sendvič od tikvica je savršen predlog za današnji ručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa