Ovo je jelo koje se priprema polako, a jede brzo jer mami mirisom i ukusom. Svinjska rebra postaju meka i sočna, dok se kupus i krompir peku zajedno i upijaju sokove mesa. Savršen ručak kad želite bogat obrok na trpezi bez mnogo komplikovanja.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: Glavno jelo
Porcije/Količina: 4 osobe
Ukupno vreme pripreme: oko 1 sat i 50 minuta
Težina: Srednja
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara
- 500 g krompira
- 500 g mladog ili kiselog kupusa (po izboru)
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- so i biber po ukusu
- 1 kašika masti ili ulja
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 150 ml supe ili vode
Priprema:
Pripremite povrće
Ogulite krompir i isecite na krupnije kocke. Isecite kupus na rezance, luk na polukrugove, a šargarepu na kolutove. Posolite povrće i dodajte malo bibera.
Začinite rebra
Utrljajte rebra sa soli, biberom, alevom paprikom i sitno seckanim belim lukom.
Ako imate vremena, ostavite ih da odstoje 30 minuta u frižideru.
Složite u tepsiju
Podmažite tepsiju mašću ili uljem. Prvo poređajte krompir, šargarepu i luk. Preko stavite kupus, a zatim rebra. Prelijte supom ili vodom.
Pecite
Pokrijte folijom i pecite 60 minuta na 200°C. Skinite foliju i pecite još 30 minuta na 180°C dok rebra lepo ne porumene.
Prijatno!
Bonus video: