Ručak za 1.000 dinara: Svinjska rebra u rerni sa kupusom i krompirom

Napravite svinjska rebra u rerni sa kupusom i krompirom – sočno meso i povrće koje se peče zajedno daju bogat i ukusan ručak za 1.000 dinara.
Ručak za 1000 dinara svinjska rebra u rerni sa kupusom i krompirom Foto: Shutterstock

Ovo je jelo koje se priprema polako, a jede brzo jer mami mirisom i ukusom. Svinjska rebra postaju meka i sočna, dok se kupus i krompir peku zajedno i upijaju sokove mesa. Savršen ručak kad želite bogat obrok na trpezi bez mnogo komplikovanja.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: Glavno jelo

Porcije/Količina: 4 osobe

Ukupno vreme pripreme: oko 1 sat i 50 minuta

Težina: Srednja

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 500 g krompira
  • 500 g mladog ili kiselog kupusa (po izboru)
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika masti ili ulja
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 150 ml supe ili vode
Savet:

Ako koristite kiseli kupus, nemojte ga soliti – samo ga isperite i dodajte u jelo. Tako će pečenje imati finu kiselkastu notu, a povrće neće biti preslano.

Priprema:

Pripremite povrće

Ogulite krompir i isecite na krupnije kocke. Isecite kupus na rezance, luk na polukrugove, a šargarepu na kolutove. Posolite povrće i dodajte malo bibera.

Začinite rebra

Utrljajte rebra sa soli, biberom, alevom paprikom i sitno seckanim belim lukom.

Ako imate vremena, ostavite ih da odstoje 30 minuta u frižideru.

Složite u tepsiju

Podmažite tepsiju mašću ili uljem. Prvo poređajte krompir, šargarepu i luk. Preko stavite kupus, a zatim rebra. Prelijte supom ili vodom.

Pecite

Pokrijte folijom i pecite 60 minuta na 200°C. Skinite foliju i pecite još 30 minuta na 180°C dok rebra lepo ne porumene.

Prijatno!

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Pečeni krompir Izvor: Instagram/ somethingnutritious