Sastojci:
- 600 g piletine (bataci, karabataci ili belo meso sa kostima)
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašika slatke paprike
- 1 list lovora
- So i biber po ukusu
- 2–3 kašike ulja
- 1 ravna kašika brašna (za zapršku)
- Voda (oko 1–1,5 l)
Priprema:
Kada želite da nahranite celu porodicu ukusnim i toplim ručkom, a da pri tom ne potrošite više od 1.000 dinara – uz malo planiranja, to je i te kako moguće. Domaći obrok ne mora biti skup da bi bio hranljiv, ukusan i zasitan, a ovaj paprikaš sa piletinom i krompirom to savršeno dokazuje.
Oljuštite i isecite luk, šargarepu i krompir (na kockice ili kolutove). Piletinu operite i po potrebi isecite na manje komade. U većem loncu zagrejte ulje, pa propržite luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu i meso, i propržite sve zajedno da meso dobije lepu boju.
Ubacite slatku papriku, promešajte kratko (da ne zagori), dodajte krompir, lovor, so i biber. Nalijte vodu da sve ogrezne. Poklopite i kuvajte na srednjoj vatri 35 - 40 minuta, dok meso i krompir ne omekšaju.
U tiganju zagrejte 1 kašiku ulja, dodajte 1 kašiku brašna i propržite da dobije zlatnu boju. Sipajte malo tečnosti iz paprikaša i promešajte, pa vratite u lonac i sve sjedinite. Kuvajte još 5 minuta da se paprikaš zgusne.
Poslužite paprikaš uz svež hleb i sezonsku salatu.
Bonus video
