Sastojci:

  • 120 g putera
  • 118 g šampinjona iz konzerve, oceđenih, tečnost sačuvana
  • 1 zelena paprika, iseckana
  • 120 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 360 ml mleka
  • 300 ml vrele vode
  • 1 pileća kocka
  • 4 kuvana pileća filea
  • 120 g iseckane crvene paprike
  • 1 šargarepa
  • 150 g graška
  • 400 g kuvanog pirinča
Zašto je korisno da jedete paprike?

Paprike su bogate vitaminima A i C, kao i fitonutrijentima i vlaknima. Imaju antioksidativna svojstva i jačaju imunitet. Pored toga su izvor gvožđa, kalcijuma, folata, kalijuma, vitamina E, K i B6.

Recept za kraljevsku piletinu sa povrćem:

Kako biste pripremili piletinu, prvo otopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte oceđene pečurke, zelenu i crvenu papriku, grašak i šargarepu i pržite, mešajući, 5 minuta. Sklonite sa vatre. Umešajte brašno, so i crni biber.

Pržite na laganoj vatri, stalno mešajući, dok smesa ne počne da dobija mehuriće. Umešajte mleko, vodu, bujon i sačuvanu tečnost od pečuraka. Pojačajte vatru na srednje jaku i dovedite do ključanja, stalno mešajući. Kuvajte i mešajte 1 minut.

Umešajte potom piletinu koju ste prethodno skuvali, pa zagrejte. Servirajte sa skuvanim pirinčem i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i brzinsku piletinu sa pasuljem.

Pročitajte kako se pravi pileća kaserola sa tri vrste sira

BONUS VIDEO

00:37
Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa