Sastojci:

  • 300 ml krem pileće supe
  • 120 g mladog sira
  • 120 g kisele pavlake
  • 110 g krem sira, na sobnoj temperaturi
  • 1 ½ kašičice mešavine suvih začina
  • ½ kašičice crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu, podeljena upotreba
  • 1 kg iseckane pečene piletine
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna
  • 30 okruglih slanih krekera, zgnječenih
  • 4 kašike putera, otopljenog
  • 240 g rendanog mocarela sira
  • 1 kašičica seckanog mladog luka, ili po ukusu
Savet plus:

Ovo jelo može da se čuva u zamrzivaču do 4 meseca. Da biste ga podgrejali, odmrznite ga preko noći ili do 6 sati u frižideru, a zatim pecite prema uputstvu.

Recept za pileću kaserolu sa tri vrste sira:

Kako biste napravili kaserolu, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. U srednjoj posudi pomešajte krem pileću supu, sveži sir, pavlaku, krem sir, začine, prah crnog luka i 1/2 kašičice belog luka u prahu dok se dobro ne sjedini i ne postane glatko. Dodajte ispečenu piletinu i peršun i promešajte. U srednjoj posudi pomešajte izmrvljene slane krekere, otopljeni puter i preostalu 1/2 kašičice belog luka u prahu.

Kašikom ravnomerno rasporedite smesu sa piletinom u posudu za pečenje. Ravnomerno pospite mocarelom, a zatim pospite smesom sa krekerima. Stavite na pleh obložen folijom i pecite u zagrejanoj rerni dok krekeri ne porumene, oko 35 minuta. Po želji ukrasite mladim lukom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kaserolu od tikvica i kisele pavlake sa začinskim biljem.

Pročitajte kako se pravi kaserola od piletine i spanaća, zapečena u belom sosu

BONUS VIDEO

00:18
Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Instagram/sara.haven

StvarUkusa