Sastojci:
- 300 ml krem pileće supe
- 120 g mladog sira
- 120 g kisele pavlake
- 110 g krem sira, na sobnoj temperaturi
- 1 ½ kašičice mešavine suvih začina
- ½ kašičice crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu, podeljena upotreba
- 1 kg iseckane pečene piletine
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- 30 okruglih slanih krekera, zgnječenih
- 4 kašike putera, otopljenog
- 240 g rendanog mocarela sira
- 1 kašičica seckanog mladog luka, ili po ukusu
Recept za pileću kaserolu sa tri vrste sira:
Kako biste napravili kaserolu, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. U srednjoj posudi pomešajte krem pileću supu, sveži sir, pavlaku, krem sir, začine, prah crnog luka i 1/2 kašičice belog luka u prahu dok se dobro ne sjedini i ne postane glatko. Dodajte ispečenu piletinu i peršun i promešajte. U srednjoj posudi pomešajte izmrvljene slane krekere, otopljeni puter i preostalu 1/2 kašičice belog luka u prahu.
Kašikom ravnomerno rasporedite smesu sa piletinom u posudu za pečenje. Ravnomerno pospite mocarelom, a zatim pospite smesom sa krekerima. Stavite na pleh obložen folijom i pecite u zagrejanoj rerni dok krekeri ne porumene, oko 35 minuta. Po želji ukrasite mladim lukom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kaserolu od tikvica i kisele pavlake sa začinskim biljem.
Pročitajte kako se pravi kaserola od piletine i spanaća, zapečena u belom sosu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
