Sastojci:
- 2 pileća fileta
- So, crni biber (po ukusu)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja glavica karfiola
- pola tikvice
- 200 g testenine po izboru
- 1 kašičica soli
- Sušeni bosiljak
- korijander po želji
- Kašika pinjola (ili orasi kao zamena)
- 250 ml povrtne ili pileće čorbe
- 170 g rendanog parmezana
- Sveža mirođija (po ukusu)
Priprema:
Ova pasta je savršena za porodični ručak, a dovoljno laka i za večeru posle napornog dana.
Iseckajte pileće filete na sitne komade, posolite i pobiberite po ukusu. Sitno iseckajte crni i beli luk, a tikvicu i karfiol naseckajte na sitnije kockice. U velikoj tiganju propržite piletinu na malo ulja dok ne porumeni. Dodajte luk i beli luk, pa dinstajte dok sve ne omekša. Dodajte tikvice i karfiol, sipajte 250 ml čorbe, poklopite i dinstajte 10-ak minuta dok povrće ne omekša.
U međuvremenu skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ocedite je i sačuvajte malo vode od kuvanja.
U tiganj sa mesom i povrćem dodajte bosiljak, cilantro i pinjole (ili mlevene orahe), pa promešajte. Dodajte kuvanu testeninu u tiganj, izmešajte sve, dodajte rendani parmezan i malo vode od kuvanja ako treba da se razredi sos. Po želji dodajte sitno seckani svež kopar pred kraj.
Poslužite toplo, pospite još parmezana odozgo i uživajte!
Bonus video
