Sastojci:
Za piletinu:
- 450 g tanko sečenog pilećeg filea
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica od pileće kocke
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 1 kašika senfa u zrnu zrna
- 1 kašika maslinovog ulja
Za dresing:
- 240 g bosiljka
- 60 g svežeg origana
- 1 luk, oljušten i prepolovljen
- 1 do 2 čena belog luka, oljuštena
- 80 ml crvenog vinskog sirćeta
- 160 ml maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- 4 kašike majoneza
- so i biber po ukusu
Za preostalu salatu:
- 450 g kuvane testenine
- 225 g mocarele, iseckane na kockice
- 700 g čeri paradajza, presečenog na pola
- 1 veza sitno seckanog vlašca
- so i biber po ukusu
Recept za pileću kapreze pasta salatu:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo počnite tako što ćete premazati piletinu začinima, maslinovim uljem, senfom, sirćetom, solju i biberom, pa je pecite na gril tiganju dok se potpuno ne griluje. Ostavite je
sa strane da se malo ohladi.
U blender dodajte bosiljak, luk, beli luk, origano, sirće, ulje, so i biber i blendirajte dok ne postane glatko, dodajte majonez i blendirajte još nekoliko sekundi, pa ostavite sa strane.
U veliku posudu dodajte kuvanu pastu, paradajz, mocarelu, vlašac, so i biber, prelijte dresingom i dobro promešajte, pokrijte i stavite u frižider na najmanje pola sata pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najukusniju pasta salatu sa povrćem.
Pročitajte i recept za pasta salatu: prilog za slavsku trpezu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
