Sastojci:

  • 250 g mladog kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1/2 paprike
  • 1 paradajz
  • 70 g korena celera
  • Malo svežeg peršuna
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice soli (ili po ukusu)
  • 3 kašike biljnog ulja

Priprema:

Ova kupus salata je lagana, šarena i puna svežeg povrća, a priprema se za svega desetak minuta – taman dok skuvate kafu. Mladi kupus u kombinaciji sa šargarepom, paradajzom, celerom i belim lukom čisti organizam, osvežava i puni energijom bez trunke težine. Možete je jesti samu, kao lagani obrok, ili poslužiti uz meso, ribu, pa čak i uz hleb i sir – kako god, nećete pogrešiti.

Savet:

Salatu ostavite da odstoji 10–15 minuta pre služenja – povrće će se lepše spojiti i pustiće sok.

Sitno iseckajte kupus, pa ga blago posolite i izgnječite rukama da omekša. Narendajte šargarepu i celer, a papriku i paradajz isecite na sitne kockice. Sitno naseckajte peršun i izgnječite beli luk. U velikoj činiji pomešajte svo povrće, dodajte ulje i sve dobro promešajte. Po potrebi dodajte još soli ili malo limunovog soka/sirćeta po ukusu.

Ova salata od mladog kupusa je letnji klasik koji osvežava svaki obrok.

Bonus video

00:25
Čišćenje kupusa Izvor: Tiktok/miseenplace_au