Sastojci:
- 250 g mladog kupusa
- 1 šargarepa
- 1/2 paprike
- 1 paradajz
- 70 g korena celera
- Malo svežeg peršuna
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice soli (ili po ukusu)
- 3 kašike biljnog ulja
Priprema:
Ova kupus salata je lagana, šarena i puna svežeg povrća, a priprema se za svega desetak minuta – taman dok skuvate kafu. Mladi kupus u kombinaciji sa šargarepom, paradajzom, celerom i belim lukom čisti organizam, osvežava i puni energijom bez trunke težine. Možete je jesti samu, kao lagani obrok, ili poslužiti uz meso, ribu, pa čak i uz hleb i sir – kako god, nećete pogrešiti.
Sitno iseckajte kupus, pa ga blago posolite i izgnječite rukama da omekša. Narendajte šargarepu i celer, a papriku i paradajz isecite na sitne kockice. Sitno naseckajte peršun i izgnječite beli luk. U velikoj činiji pomešajte svo povrće, dodajte ulje i sve dobro promešajte. Po potrebi dodajte još soli ili malo limunovog soka/sirćeta po ukusu.
Ova salata od mladog kupusa je letnji klasik koji osvežava svaki obrok.
Bonus video