Sastojci:

  • 5 kašika kukuruza šećerca 
  • 300 g kineskog kupusa (ili običnog ako nemate)
  • 100–120 g kobasice (dimljena, pečena ili kuvana)
  • 4 kuvana jajeta
  • Veza mirođije (ili po ukusu)
  • 0,5 kašičice soli
  • 0,5 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 2–3 kašike jogurta ili pavlake
  • Po želji: 1 kašičica senfa

Priprema:

Kad vam treba nešto konkretno, ali da nije kuvano na kašiku – ova obrok salata je pun pogodak. Kuvana jaja, hrskavi kupus i sočne kobasice čine odličan spoj ukusa, a sve se zaokružuje laganim dresingom. Priprema je brza, a salata zasitna i odlična i za ručak i za večeru.

Savet:

Koristite domaće kuvane kobasice ili pečene roštiljske – salata će biti još bogatija i punija ukusa.

Skuvajte jaja, ohladite ih i oljuštite.Isecite kobasicu na tanke kolutove ili trakice. Sitno isecite kupus i mirođiju. U velikoj činiji pomešajte kukuruz, kupus, kobasicu, seckana jaja i mirođiju. Posolite, pobiberite i dodajte jogurt ili pavlaku. Ako volite pikantnije, umešajte i kašičicu senfa. Sve lagano promešajte da se ukusi sjedine.

Bonus video

00:50
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane