- Sastojci:
- 1 pileća prsa
- 500 ml vode
- 2 kašike (ne do vrha) soli
- 2 kašike biljnog ulja
- Paprika, beli luk (po ukusu)
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
- pola male glavice kineskog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- Prstohvat soli i šećera + 1 kašika jabukovog sirćeta (za luk)
- 1 veliki sveži krastavac
- 3 jajeta
- pola konzerve kukuruza
- 3–4 kašike biljnog ulja (za preliv)
- 1–2 kašike jabukovog sirćeta (za preliv)
- Beli luk, senf, so, biber (po ukusu)
Priprema:
Ako volite bogate, osvežavajuće salate koje mogu da zamene ceo obrok, ova kombinacija piletine, jaja, krastavca i blago ukiseljenog crnog luka biće pun pogodak.
Stavite pileća prsa u šerpu, prelijte sa 500 ml vode i dodajte 2 kašike soli. Kuvajte dok meso ne omekša. Izvadite meso iz vode, ohladite i iscepkajte na trakice.
Umutite jaja, ispecite tanak omlet na malo ulja, ohladite i isecite na trake. Iseckajte kineski kupus i stavite ga u veliku činiju. Iseckajte crni luk, posolite, dodajte prstohvat šećera i kašiku sirćeta. Promešajte i ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte u činiju. Ogulite i isecite krastavac na sitne kockice. Procedite kukuruz i dodajte ga u činiju. Dodajte pripremljeno meso i jaja, pa sve pomešajte.
U posebnoj činiji pomešajte ulje, sirće, beli luk, senf, so i biber po ukusu. Prelijte salatu pripremljenim prelivom i ponovo pažljivo promešajte.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije