• Sastojci:
  • 1 pileća prsa
  • 500 ml vode
  • 2 kašike (ne do vrha) soli
  • 2 kašike biljnog ulja
  • Paprika, beli luk (po ukusu)
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • pola male glavice kineskog kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • Prstohvat soli i šećera + 1 kašika jabukovog sirćeta (za luk)
  • 1 veliki sveži krastavac
  • 3 jajeta
  • pola konzerve kukuruza
  • 3–4 kašike biljnog ulja (za preliv)
  • 1–2 kašike jabukovog sirćeta (za preliv)
  • Beli luk, senf, so, biber (po ukusu)

Priprema:

Ako volite bogate, osvežavajuće salate koje mogu da zamene ceo obrok, ova kombinacija piletine, jaja, krastavca i blago ukiseljenog crnog luka biće pun pogodak.

Savet:

Stavite salatu u frižider 15 minuta pre služenja da se lepo rashladi i ukusi sjedine.

Stavite pileća prsa u šerpu, prelijte sa 500 ml vode i dodajte 2 kašike soli. Kuvajte dok meso ne omekša. Izvadite meso iz vode, ohladite i iscepkajte na trakice.

Umutite jaja, ispecite tanak omlet na malo ulja, ohladite i isecite na trake. Iseckajte kineski kupus i stavite ga u veliku činiju. Iseckajte crni luk, posolite, dodajte prstohvat šećera i kašiku sirćeta. Promešajte i ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte u činiju. Ogulite i isecite krastavac na sitne kockice. Procedite kukuruz i dodajte ga u činiju. Dodajte pripremljeno meso i jaja, pa sve pomešajte.

U posebnoj činiji pomešajte ulje, sirće, beli luk, senf, so i biber po ukusu. Prelijte salatu pripremljenim prelivom i ponovo pažljivo promešajte.

Bonus video

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata