Sastojci:

  • 4 srednja krompira
  • 2 jajeta
  • pola šolje mekog brašna
  • 2 ½ – 3 šolje ulja za prženje

Začini:

  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica čili praha
  • pola kašičice origana
  • pola kašičice belog luka u prahu

Za sos (opciono):

  • 1 mala ljutika (ili crveni luk)
  • 1 kašika kapara
  • malo vlašca (po želji)
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika kečapa
  • 1 kašičica srirača sosa
  • crni biber po ukusu

Priprema:

Ako mislite da su krompirići iz Meka najbolji, sačekajte samo da probate ovu domaću verziju – hrskavi su kao sa ulice, ali sa ukusom koji niko ne može nadmašiti. Jednostavno, bez komplikacija, a ukus kao da ste ih poručili iz najboljeg restorana brze hrane.

Savet:

Što tanje isečete krompir i bolje ga osušite – to će on biti hrskaviji i lepše se ispržiti.

Oljuštite krompir i isecite ga na tanke kriške ili štapiće kao pomfrit. Isperite u hladnoj vodi i dobro posušite kuhinjskim ubrusom. Umutite jaja, dodajte brašno i začine. Ubacite krompir u tu smesu i promešajte da se lepo obloži svaki štapić.

U dubokom tiganju zagrej ulje na srednje jakoj vatri. Pržite krompiriće u turama, 5–6 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Vadite ih na papirni ubrus.

Sos: Sve sastojke sitno naseckajte i sjedinite u činijici. Ohladite pre služenja. Poslužite tople krompiriće uz sos.

Bonus video

Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka Izvor: Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka