Sastojci:
- 800 g krompira
- 30 g putera
- 2 glavice crnog luka
- 1 manja tikvica
- 3 jajeta
- 3 kašike pavlake
- 70 g feta sira
- 100 g rendanog tvrdog sira
- Slatka paprika u prahu
- Suvi bosiljak (ili svež, po želji)
- So i biber po ukusu
Priprema:
Kad želite nešto drugačije od klasične pite, ovaj tart sa krompirom kao podlogom je pravo osveženje. Ukusan, kremast i bogat povrćem i sirom – savršen za večeru uz čašu jogurta.
Skuvajte krompir u slanoj vodi, procedite i izgnječite dok je još topao. Umutite u njega puter i začinite po ukusu. Rasporedite pire krompir u podmazan kalup, formirajući podlogu i ivice. Ostavite da se prohladi.
Na malo ulja propržite sitno seckan crni luk i tikvicu dok ne omekšaju. Umutite jaja sa pavlakom, dodajte začine i feta sir. Umešajte dinstano povrće. Sipajte fil preko krompir podloge, pospite kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok fino ne porumeni.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini