Sastojci:
- 250 g pilećeg filea
- 3 kuvana jajeta
- 2 kuvana krompira
- pola glavice svežeg kupusa
- 100 g kačkavalja
- majonez
- so, biber
Priprema slavske salate:
Slavske salate se uglavnom pripremaju sa mesom i povrćem i domaćice uglavnom biraju one koje se brzo pripremaju, ali i izgledaju dekorativno na svečanoj trpezi. Jedna od takvih je i ova salata sa kupusom i piletinom.
U činiju za serviranje na dno izrendajte kuvani krompir. Posolite i pobiberite pa stavite malo majoneza. Zatim poređajte seckanu kuvanu piletinu, ponovo so i biber, majonez, rendana kuvana jaja, majonez, seckani kupus, majonez. Na kraju sve pospite rendanim sirom i majonezom. Stavite da se malo ohladi i služite.
Bopnus video
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem