Sastojci:
- 3 kuvana jajeta
- 1 kuvana šargarepa
- 90 g topljenog sira
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 čen belog luka
- 2 kašike majoneza ili pavlake
- So, biber po ukusu
Priprema:
Ako tražite salatu koja se sprema za desetak minuta, a pritom je puna proteina, ukusa i kremaste teksture – ovo je pravi izbor. Savršeno se uklapa kao lagana večera, zdrav obrok za posao ili dodatak uz pečeno meso. Spoj jaja, pasulja i topljenog sira daje punoću i sitost, dok beli luk i šargarepa unose aromu i blagu slatkoću. Možete je pripremiti unapred i držati u frižideru, jer je još lepša kad se ohladi i svi ukusi se prožmu.
Kuvana jaja, šargarepu i topljeni sir izrendajte u jednoj činiji i pomešajte. Pasulj procedite i isperite pod mlazom vode. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite. Sve sastojke sjedinite u činiji, dodajte majonez ili pavlaku, posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte i ostavite u frižideru da se rashladi pre serviranja.
Ova salata je odlična kao brz obrok, prilog ili zdrav međuobrok za celu porodicu.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini