Sastojci:

  • 3 kuvana jajeta
  • 1 kuvana šargarepa
  • 90 g topljenog sira
  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike majoneza ili pavlake
  • So, biber po ukusu

Priprema:

Ako tražite salatu koja se sprema za desetak minuta, a pritom je puna proteina, ukusa i kremaste teksture – ovo je pravi izbor. Savršeno se uklapa kao lagana večera, zdrav obrok za posao ili dodatak uz pečeno meso. Spoj jaja, pasulja i topljenog sira daje punoću i sitost, dok beli luk i šargarepa unose aromu i blagu slatkoću. Možete je pripremiti unapred i držati u frižideru, jer je još lepša kad se ohladi i svi ukusi se prožmu.

Savet:

Za laganiju varijantu, koristite grčki jogurt umesto majoneza ili pavlake – salata ostaje kremasta, ali je osvežavajuće lagana.

Kuvana jaja, šargarepu i topljeni sir izrendajte u jednoj činiji i pomešajte. Pasulj procedite i isperite pod mlazom vode. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite. Sve sastojke sjedinite u činiji, dodajte majonez ili pavlaku, posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte i ostavite u frižideru da se rashladi pre serviranja.

Ova salata je odlična kao brz obrok, prilog ili zdrav međuobrok za celu porodicu.

Bonus video

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom