Sastojci:
- 500 g čeri paradajza
- 1 konzerva leblebija
- 2–3 kuvana jajeta
- 1 sveža paprika
- 2–3 kašike mariniranih šampinjona
- Veza peršuna
Za dresing:
- 2–3 kašike jogurta ili pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1–2 kašike soka od limuna
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ova bogata salata spaja kremasto, hrskavo, kiselo i osvežavajuće u jednom zalogaju. Savršena je kada želite nešto brzo, a da vas zasiti. Leblebije daju punoću, jaja proteine, a jogurt-dresing sa senfom i limunom zaokružuje sve ukuse. Može se poslužiti kao obrok salata ili uz parče hleba kao lagana večera.
Operite i iseckajte paradajz i papriku. Procedite i isperite leblebije. Iseckajte kuvana jaja na kolutove ili četvrtine. Iseckajte šampinjone ako su krupni. Stavite sve pripremljene sastojke u veću činiju.
Umutite jogurt (ili pavlaku) sa senfom, limunovim sokom, solju i biberom. Prelijte dresing preko salate. Pažljivo promešajte da se sastojci sjedine. Sitno iseckajte peršun i pospite preko. Ohladite salatu u frižideru pre služenja.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije