Sastojci:

  • 500 g čeri paradajza
  • 1 konzerva leblebija
  • 2–3 kuvana jajeta
  • 1 sveža paprika
  • 2–3 kašike mariniranih šampinjona
  • Veza peršuna

Za dresing:

  • 2–3 kašike jogurta ili pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1–2 kašike soka od limuna
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ova bogata salata spaja kremasto, hrskavo, kiselo i osvežavajuće u jednom zalogaju. Savršena je kada želite nešto brzo, a da vas zasiti. Leblebije daju punoću, jaja proteine, a jogurt-dresing sa senfom i limunom zaokružuje sve ukuse. Može se poslužiti kao obrok salata ili uz parče hleba kao lagana večera.

Savet:

Dodajte kašičicu sitno seckanog belog luka u dresing ako volite jači ukus. Po želji ubacite i rukolu ili krastavac za dodatnu svežinu.

Operite i iseckajte paradajz i papriku. Procedite i isperite leblebije. Iseckajte kuvana jaja na kolutove ili četvrtine. Iseckajte šampinjone ako su krupni. Stavite sve pripremljene sastojke u veću činiju.

Umutite jogurt (ili pavlaku) sa senfom, limunovim sokom, solju i biberom. Prelijte dresing preko salate. Pažljivo promešajte da se sastojci sjedine. Sitno iseckajte peršun i pospite preko. Ohladite salatu u frižideru pre služenja.

Bonus video

Cezar salata sa makaronama  Izvor: Cezar salata sa makaronama