Svečane salate pravi su ukras svake praznične i slavske trpeze. Nisu komplikovane za pripremu i ne koštaju puno, baš kao svečana salata sa pilećim srcima. Ove salate odlično idu uz pečenje i druga glavna jela. Za danas predlažemo svečanu salatu sa mariniranim pečurkama uz koje će svako jelo biti ukusnije.
Sastojci:
- 250 g majoneza
- 2 kuvana krompira
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 250 g dimljenih pilećih prsa
- 1 kuvana šargarepa
- 3 kuvana jajeta
- 200 g mariniranih pečuraka
- sveža mirođija
Recept za svečanu salatu sa mariniranim pečurkama:
Majonez stavite u špric za kolače, pa prošarajte njim pravougaonu posudu. Izrendajte kuvani krompir, pa poređajte kao prvi sloj svečane salate. Pospite solju i biberom po ukusu, pa nanesite još jedan sloj majoneza. Rasporedite sloj iseckane dimljene piletine, pa ponovo prošarajte majonezom drugi sloj. Izrendanu kuvanu šargarepu rasporedite preko, pa nanesite još jedan sloj majoneza. Rasporedite izrendana kuvana jaja kao poslednji sloj svečane salate, prošarajte majonezom, pa ukrasite grančicama mirođije. Ukrasite na kraju i mariniranim pečurkama. Preporučujemo i svečanu pileću salatu sa krompirom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus