Svečane salate možete pripremiti u bezbroj kombinacija. Možete čak kombinovati rusku salatu i palačinke i dobiti prelepu svečanu salatu. U recep idu tradicionalno kuvana jaja i majonez. Pored toga, pravi se od pilećih srca koja su jeftinija od drugih delova mesa. Neće vas koštati puno, a oduševićete goste.

Sastojci:

  • 300 g kuvanih pilećih srca
  • 5 kuvanih jaja
  • 1 čaša vode
  • 1 čaša sirćeta
  • 1 glavica crnog luka
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 5 kašika majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 150 g pečuraka
  • 150 g tvrdog sira
  • 1-2 krastavca
  • šaka peršuna
  • 40-50 ml ulja

Recept za svečanu salatu sa pilećim srcima:

U činiju dodajte iseckan luk, pa prelijte vodom i sirćetom, pa ostavite da odstoji sa strane dok pripremate svečanu salatu. Iseckajte pečurke i stavite u tiganj, pa posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte ulje, pa pržite oko 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izrendajte kuvana jaja i posolite i pobiberite po ukusu, pa ih pomešajte sa 2 kašike majoneza. Pomešajte proceđen luk i pečurke, pa ostavite smešu da odstoji. Oko tacne stavite pokretnu ivicu, pa rasporedite jaja i majonez kao prvi sloj svečane salate. Iseckajte kuvana pileća srca na kockice i rasporedite kao drugi sloj. Pileća srca pomešajte u kalupu sa kašičicom senfa. Premažite sa manjom količinom majoneza, pa rasporedite beli luk i pečurke. Rasporedite seckani krastavac, pa nanesite 2 kašike majoneza, Rasporedite izrendan tvrdi sir. Odozgo pospite seckani peršun i sklonite pokretnu ivicu oko svečane salate. Preporučujemo i svečanu salatu "Novogodišnji kapriz".

BONUS VIDEO:

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa/J.K.