Svečane salate možete pripremiti u bezbroj kombinacija. Možete čak kombinovati rusku salatu i palačinke i dobiti prelepu svečanu salatu. U recep idu tradicionalno kuvana jaja i majonez. Pored toga, pravi se od pilećih srca koja su jeftinija od drugih delova mesa. Neće vas koštati puno, a oduševićete goste.
Sastojci:
- 300 g kuvanih pilećih srca
- 5 kuvanih jaja
- 1 čaša vode
- 1 čaša sirćeta
- 1 glavica crnog luka
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 5 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa
- 150 g pečuraka
- 150 g tvrdog sira
- 1-2 krastavca
- šaka peršuna
- 40-50 ml ulja
Recept za svečanu salatu sa pilećim srcima:
U činiju dodajte iseckan luk, pa prelijte vodom i sirćetom, pa ostavite da odstoji sa strane dok pripremate svečanu salatu. Iseckajte pečurke i stavite u tiganj, pa posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte ulje, pa pržite oko 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izrendajte kuvana jaja i posolite i pobiberite po ukusu, pa ih pomešajte sa 2 kašike majoneza. Pomešajte proceđen luk i pečurke, pa ostavite smešu da odstoji. Oko tacne stavite pokretnu ivicu, pa rasporedite jaja i majonez kao prvi sloj svečane salate. Iseckajte kuvana pileća srca na kockice i rasporedite kao drugi sloj. Pileća srca pomešajte u kalupu sa kašičicom senfa. Premažite sa manjom količinom majoneza, pa rasporedite beli luk i pečurke. Rasporedite seckani krastavac, pa nanesite 2 kašike majoneza, Rasporedite izrendan tvrdi sir. Odozgo pospite seckani peršun i sklonite pokretnu ivicu oko svečane salate. Preporučujemo i svečanu salatu "Novogodišnji kapriz".
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus