Svečane salate možete pripremiti u bezbroj kombinacija. Možete čak kombinovati rusku salatu i palačinke i dobiti prelepu svečanu salatu. U recep idu tradicionalno kuvana jaja i majonez. Pored toga, pravi se od pilećih srca koja su jeftinija od drugih delova mesa. Neće vas koštati puno, a oduševićete goste.
Sastojci:
- 300 g kuvanih pilećih srca
- 5 kuvanih jaja
- 1 čaša vode
- 1 čaša sirćeta
- 1 glavica crnog luka
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 5 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa
- 150 g pečuraka
- 150 g tvrdog sira
- 1-2 krastavca
- šaka peršuna
- 40-50 ml ulja
Recept za svečanu salatu sa pilećim srcima:
U činiju dodajte iseckan luk, pa prelijte vodom i sirćetom, pa ostavite da odstoji sa strane dok pripremate svečanu salatu. Iseckajte pečurke i stavite u tiganj, pa posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte ulje, pa pržite oko 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izrendajte kuvana jaja i posolite i pobiberite po ukusu, pa ih pomešajte sa 2 kašike majoneza. Pomešajte proceđen luk i pečurke, pa ostavite smešu da odstoji. Oko tacne stavite pokretnu ivicu, pa rasporedite jaja i majonez kao prvi sloj svečane salate. Iseckajte kuvana pileća srca na kockice i rasporedite kao drugi sloj. Pileća srca pomešajte u kalupu sa kašičicom senfa. Premažite sa manjom količinom majoneza, pa rasporedite beli luk i pečurke. Rasporedite seckani krastavac, pa nanesite 2 kašike majoneza, Rasporedite izrendan tvrdi sir. Odozgo pospite seckani peršun i sklonite pokretnu ivicu oko svečane salate. Preporučujemo i svečanu salatu "Novogodišnji kapriz".
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem