Praznici su nam sve bliže - pravo je vreme da se počne sa osmišljavanjem trpeza. Svečane salate su najlepši ukras svake praznične trpeze, poput salate "Beli princ" sa mariniranim pečurkama. Za danas smo pripremili jednu salatu sa neobičnim spojem sastojaka koja će biti jedna od omiljenih među gostima. Pored neizostavne piletine i sastojaka poput kukuruza i sira, poslednji sloj ove salate čini voće. To je seckana pomorandža.
Sastojci:
- 200 g dimljenih pilećih prsa
- 400 g šargarepe
- 1 pomorandža
- 200 g tvrdog sira
- 150 g kukuruza iz konzerve
- majonez
Recept za svečanu salatu sa piletinom i pomorandžom:
Oko okrugle podloge stavite pokretnu ivicu, pa poređajte polovinu izrendane šargarepe kao prvi sloj svečane salate. Premažite 1-2 kašike majoneza. Iseckajte na kockice dimljenu piletinu, poređajte kao drugi sloj svečane salate, pa ponovo dodajte 1 ili 2 kašike majoneza. Kada ražmažete majonez, pospite rendani tvrdi sir. Ponovo razmažite 1 ili 2 kašike majoneza, pa rasporedite sloj kukuruza. Iseckajte unutrašnjost pomorandže, pa i nju rasporedite po vrhu svečane salate. Stavite oko 100 g majoneza u špric za kolače, pa prošarajte preko pomorandže. Rasporedite ostatak šargarepe, pa ponovo ukrasite majonezom. Ostavite u frižider na 1-2 sata svečanu salatu da se stegne, skinite ivicu i služite. Preporučujemo i svečanu "Panj" salatu za Novu godinu ili slavu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus