Prejdelu se svi raduju, a njega možete da pravite na razne načine i to od skoro svih namirnica. Danas vam donosimo recept za sjajno predjelo - korpice od testa punjene piletinom i pečurkama. Hrskave korice od domaćeg testa i savršen nadevi čine top kombinaciju kojoj neće odoleti nijedan gost. A osim fantastičnog ukusa, ovo predjelo i predivno izgleda, pa će zasigurno biti ukras svake svečane trpeze. Poslužite za Novu godinu.

Sastojci:

  • Za testo:
  • 150 ml mleka 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica soli 
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • 300 g brašna 
  • 150 g putera 
  • Za premaz: 
  • 1 jaje 
  • susam
  • Za punjenje: 
  • 300 g bataka
  • 300 g pečuraka 
  • 1 crni luk 
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 200 g mocarele ili nekog tvrdog sira 
  • 4 kašike krem sira
  • Još: 
  • 150 tvrdog sira 
  • čeri paradajz

Recept za korpice od testa punjene piletinom - svečano predjelo: 

U posudi pomešajte toplo mleko, jaje, so, kiselu pavlaku, pa kada dobro sjedinite dodajte prosejano brašno. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 10 minuta. Pospite testo brašnom i premesite, pa tanko razvucite oklagijom. Premažite puterom sobne temeprature. Presvijte testo do pola, pa premažite puterom, a onda presavijte i drugu stranu (tako da preklopi prvu) i premažite puterom. A onda prekolpite testo do pola (po širini) i isto uradite sa druge strane. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 10 minuta. U tiganju istopite puter, pa propžite crni luk, a kada on omekaša dodajte pečurke i promešajte. Posle 10 minuta dodajte i seckanu piletinu, pa posolite, pobiberite i pospite mlevenim belim lukom. Dodajte krem sir i seckani tvrdi sir, pa promešajte. Krčkajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Testo razvucite u obliku pravougaonika, pa isecite na 4 jednake take, a onda svaki traku isecite na pola. Obmotajte oko čaše, pa zatvorite tako što ćete jedan kraj premazati uljem ili vodom i zalepiti drugi kraj. Prevucite testo i na dno čaše i lepo utapkajte. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Poređajte na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Izvucite čaše, pa napunite filom i pospite rendanim sirom. Pecite još 5 minuta da sir istopi, pa ukrasite predjelo čeri paradajzom. 

Pročitajte i ovo: Slavska salata sa cveklom i ribom

BONUS VIDEO: 

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Kurir televizija

StvarUkusa/S.B.