Bliži se Sveta Petka, a kako ove godine pada u petak, svečana trpeza mora da bude posna. Ako slavite slavu, donosimo vam 2 sjajna recepta za posna predjela. Ove neodoljive mini zalogaje napravićete za 10 minuta, a nijedan gost neće odbiti. Najbolje od svega je što su vam za ovo predjelo potrebni jeftini sastojci, kao što je tunjevina, pečena paprika, majonez...
- Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 2 pečene paprike
- malo svežeg vlašca
- 1,5 kašičica senfa
- 3 kašike posnog majoneza
- ljuta mlevena paprika
- Još:
- krekeri
- čeri paradajz
- kiseli krastavac
Priprema:
Tunjevinu procedite, pa stavite u posudu. Dodajte sitno seckanu pečenu papriku i vlašac, kao i posni majonez, senf i ljutu mlevene papriku. Posolite i poibiberite, pa dobro sjedinite. Bogato premažite krekere, pa polovinu ukrasite polovinom čeri paradajza, a drugu polovinu kiselim krastavcima koje ste isekli kao lepezu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus